Nem mindegy, ki mondja…

… mibe öltöztessük, mivel etessük, hogyan neveljük… egyáltalán, miként oldjuk meg a mindennapok apró-cseprő, ám a gyermekek egészséges fejlődését alapjaiban befolyásoló problémáit.

Lehet ugyan hallgatni a szomszédasszonyra, a barátnőre vagy a nagymamára, sőt első pillantásra akár a játszótéri kismamaközösség is megbízható információforrásnak tűnhet, de ez akár súlyos tévedések forrása is lehet. A gyerek ugyanis nem kis felnőtt, ráadásul – és szerencsére – minden gyerek más, így ami az egyiknél beválik, a másiknál nem.

Éppen ezért arra gondoltunk, hogy hiteles forrásból – nemzetközileg elismert szaklapokból és tapasztalt hazai szakemberek tollából – származó cikkekkel segítjük azokat a felnőtteket (szülőket, pedagógusokat és…), akik szívesen tesznek tudományos adatokat is a szülői ösztön, a józan ész és a tapasztalat mellé a gyereknevelés során.

Egyúttal szeretnénk bebizonyítani, hogy a szakirodalom nem egy elvont, érthetetlen és elérhetetlen közeg, ahová orvosi diploma nélkül tilos a bejárás, hanem nagyon is színes és izgalmas világ, ahová nemcsak lehet, hanem érdemes is belépni. Ehhez persze az kell, hogy a cikkek tartalmát pontosan, ugyanakkor érthető, élvezetes és olvasmányos formában tárjuk a gyerekek egészséges fejlődéséről felelősen gondolkodó felnőttek elé. Erre garancia, hogy az oldalunkon megjelenő cikkeket kivétel nélkül orvosok és más egészségügyi szakemberek írják – akiknek nem mellesleg szülőként maguknak is hiteles és szakmailag is helytálló válaszokat kell találniuk ezekre a kérdésekre.