Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Rendőrök az iskolában

Bilincs kattant a hatéves csuklóján

Történt nemrégiben egy georgiai oktatási intézményben, hogy egy 6 éves kislány, bizonyosSalecia Johnson nem bírt magával, és amikor a folyamatos rendbontásaival minden létező biztosítékot kivert, akkor egy derék rendőr kísérte el hátrabilincselt kézzel.

Fel is háborodott mindenki, aki csak felháborodhatott. Azt mondják, hogy a helyzet folyamatos romlása miatt frusztrált pedagógusoknak annyira elegük van az örökös rendzavarásokból, a közösség rendjét notóriusan bomlasztó gyerekekből, hogy most már – amolyan túlreagálásként – már viszonylag kisebb vétségekért is azonnal ugrasztják a rendőrséget.

Az ifjúságvédelmi hatóságok azt mondják, hogy manapság egyre gyakrabban történik hasonló, mivel néhány kirívó eset miatt az iskolák és a rendőrség is zéró toleranciát hirdetett, és az utóbbi két évtizedben növelték a rendőri jelenlétet az iskolaudvarokon, játszótereken. „Pusztán az is elég egy gyerek letartóztatásához, hogy gyerekként viselkedik” – mondja egy Shannon Kennedy nevű, polgári jogi ügyekkel foglalkozó ügyvéd. 

A teljes cikket itt olvashatja.

Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!