Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

A pszichiátriai betegek továbbra is füstölöghetnek

Dohányozni tilos, de nem mindenkinek

Egy csomó helyen tényleg tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak, csak figyelmeztettek. A három hónap viszont március végén lejárt.

Az ellenőrök április elsején rögvest akcióba is lendültek. Vasárnap ide vagy oda, több mint ezer helyen ellenőriztek és persze bírságoltak is: 42 helyen találtak szabálytalanságot, a bírság összesen 1,2 millió forint. Ne gondoljuk persze, hogy vadiúj jogszabályról van szó, hiszen a nem dohányzók védelméről szóló törvény 1999 óta létezik, csak eddig a kutya sem törődött vele, hogy betartja-e valaki. Hát mostantól remélhetőleg törődnek. Ahogy azt már mindenki biztosan kívülről fújja, idén január 1-jétől tilos a dohányzás a közforgalmú intézményekben, így a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében.

A közforgalmú intézmények közé értelemszerűen az egészségügyi intézmények is beletartoznak. Kivéve a pszichiátriákat, illetve az egyéb intézmények közül a tűz- és robbanásveszélyes munkahelyeket.

A teljes cikket itt olvashatja.


(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!