Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Drog helyett fojtogatnak

Egymást fojtogatják a kamaszok

Egy oregoni felmérésben 5348 nyolcadik osztályos diákot kérdeztek meg arról, ismeri-e a fojtogatós játékot, részt vett-e már korábban ilyenben, és ha igen, akkor milyen gyakran.

A megkérdezettek 6,1 százaléka válaszolt igennel; a fojtogatós játékot kipróbálók 64 százaléka egynél többször is részt vett ilyesmiben, a megkérdezettek több mint egynegyede (26,6%) pedig ötnél több alkalommal vett részt fojtogatásban!

A „játék” roppant egyszerű, nem kell hozzá más, csak vastagabb zsineg vagy egy sál – ez utóbbiról egyébként sálas játéknak is nevezik. Lényege, hogy a delikvens a nyakra tekert akármi segítségével meggátolja a vér és az oxigén eljutását az agyhoz. Így egy oxigénhiányos állapot jön létre, ami állítólag eufóriát okoz. Mindenféle különösebb nekikészülés, drága és sokszor nehezen beszerezhető drogok vagy pia nélkül. Olcsón, gyorsan és egyszerűen lehet így „elszállni” – akár örökre is.

A teljes cikket itt olvashatja.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!