Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Éhezzük együtt halálra magunkat!

Thinspiration - anorexiások titkos társasága

Kate a való életben egy magas, de úgy egyébként átlagos 17 éves utahi lány, akinek az az álma, hogy egyszer ünnepelt modell lesz. A virtuális világban viszont egy tizenéves lányokból álló titkos netes társaság vezéralakja, akik azt tűzték életük céljául, hogy...

...hátborzongatóan csontsoványra fogyjanak, élvezettel nézegetik betegesen sovány nők képeit, és tippeket adnak-vesznek arra vonatkozóan, mi a leggyorsabb út ahhoz, hogy az áhított soványságra éhezzék magukat. „Thinspiration” (vagy röviden „thinspo”) – kis szójáték a „thin” (vékony) és „inspiration” (inspiráció, szándék) szavak összeolvasztásából. Thinspiration – a Tumblr mikroblog-oldal különösen tizenéves lányok körében népszerű blogtípusa, ahol a bloggerek egyetlen célja: extrém mennyiségű, egészségtelen testsúlycsökkenés elérése.

Vajon tudják-e az ilyen éhezős blogokat működtetők, hogy amit csinálnak, az rém veszélyes és csak arra jó, hogy összezavarja a lányok fejét?

A teljes cikket itt olvashatja.


(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!