Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Az iskolában tilos a barátkozás

Nem lehetek a legjobb barátod az iskolában

Ha azt mondom, „legjobb barát vagy barátnő”, akkor hozzám hasonlóan sokaknak egyetlen név, egy arc ugrik be. Jó eséllyel valamikor jó régről, a gyerekkorból, az óvodából vagy talán az általános iskolából.

Szokták is mondogatni, hogy az igazi, életre szóló barátságok kisgyerekkorban köttetnek, a későbbi barátságokat, kapcsolatokat már annyira „szennyezik” pillanatnyi érdekek, hogy azok megszűnésével a kapcsolat is jó eséllyel felbomlik.

No de ennek vége. Mármint a gyerekkorból akár a felnőttkorba átnyúló nagy barátságoknak.

Az angol iskolákban mostantól nem nézik jó szemmel a szívbéli barátságokat. Ehelyett inkább arra buzdítják a gyerekeket, hogy ne egy-két baráttal vagy barátnővel félrevonulva, hanem nagyobb csoportokban játsszanak. Hogy miért? Lehet találgatni. Nem, nem a közösségi szellemet akarják ily módon erősíteni, nem. 

A tiltás okáról itt olvashat.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!