Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Kislányok lesik a kommentelők véleményét

Szép vagyok? A Youtube megmondja...

A Hófehérkéből idézett mondás manapság valahogy így hangzik: Jútyúb, jútyúb, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken? De ez a tükör nem mond határozott véleményt, hanem ilyet is és olyat is.

A videómegosztón ugyanis egyre szaporodnak azok a videók, amelyeken 11−13 éves gyerekek – főleg lányok – várnak megerősítést a kinézetükre vonatkozóan a kommentelőktől.

Különösen a gyerekek esetében veszélyes a dolog, akik még nem elég érettek ahhoz, hogy megfelelően kezeljék névtelen és arctalan nickek gonosz megjegyzéseit és beteges trollok rosszindulatú beszólásait. Mert borítékolható, hogy jönnek ilyen és olyan vélemények is, ami csak fokozza a kamaszkori bizonytalanságot és kiforratlanságot. És arról se feledkezzünk meg, hogy a Youtube esetében is 13 év az alsó korhatár, mégse törődik senki a szemmel láthatóan jóval fiatalabb lányokat ábrázoló felvételek dömpingjével.

A videókért és a teljes cikkért ide kattintson.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!