Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

hirdetés

legfrissebb cikkek

Megtartottuk legutóbbi rajzpályázatunk eredményhirdetését a Tűzoltó utcai Gyermekklinika játszóházában. A Süni Magazin egyéves előfizetését kapták a legügyesebbek, de mindenkinek jutott ajándék.

Tessék megnézni, mert a spanyol filmeseknek sikerült! Úgy csináltak mozit egy Down-szindrómás férfi életéről és szerelméről, hogy az nem empátiát prédikáló, politikailag korrekt, de unalmas értelmiségi ömlengés, se nem…

Jean-Paul Jaud rendező Michael Moor nyomdokain haladva ijesztő tények és sokkoló tendenciák nyomába ered: gyermekeinket, az ő egészségükért való aggódást helyezi oknyomozó dokumentumfilmje középpontjába.

A Kézenfogva Alapítvány azért indította útjára 2006 júniusában a „Fogadd el, fogadj el” közvélemény formáló rendezvénysorozatot, hogy az egészséges és az értelmi fogyatékossággal élő emberek megismerhessék egymást. 

A Támogatást Születendő gyermekeinkért! Lombikbaba Közhasznú Alapítvány egy érintettekből álló civil szerveződéseként 2005 év elején indult útjára, az azóta Pannon Példakép-díjas Szeibert Anikó vezetésével.

Az Egészséges Ifjúságért Alapítvány és a Magyar Anya- és Családvédelmi Program arra kérte a középiskolásokat, készítsenek pályamunkát arról, hogyan lehetne diáktársaik és a döntéshozók figyelmét felhívni a méhnyakrák veszélyeire.

Lezárult rajzpályázatunk első szakasza, melynek eredményhirdetése március 10-én volt a Tűzoltó utcai Gyermekklinika játszóházában. A legszebb rajzok készítői folyóirat-előfizetést nyertek, minden pályázó könyvjutalomban részesült.

Tizenhat éves lány vagyok. Nemrég derült ki, hogy egy ritka betegségem van: Ewing-szarkóma – így kezdődött Gergely Alexandra internetes naplója 2005 októberében. A kislány úgy tervezte, hogy a naplóbejegyzések alapján egyszer könyvet ír.

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége 2010. február 27-én és 28-án hazánkban is megrendezte a Ritka Betegségek Világnapját Budapesten. E kórképek háromnegyed részben gyerekeket érintenek.

Az Ökodiadal fantázianevű fiúcsapat nyerte meg a Nutrihír diákújságíró-pályázatot, amelyet a Nutrikid oktatóprogramot jegyző Nestlé hirdetett meg általános iskolások körében. A gyerekek munkáját szakavatott zsüri értékelte.

A szülők jelentős része délutánokat szán arra, hogy gyermeke otthoni tanulását ellenőrizze, kérje-kirimánkodja-hatalmilag kierőltesse, pedig ettől a gyermek tanulást-gyakorlást elutasító elszánt magatartása csak fokozódik.

Öt évvel ezelőtt létrehoztak Magyarországon egy olyan alapítványt, amely két igen egyszerű, mégis igen mély jelentést hordozó szót tűzött a zászlajára, ez pedig a szeretet és a törődés. A Démétér Alapítvány azóta nagy utat tett meg.