Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

hirdetés

legfrissebb cikkek

Onnan lehet biztosan tudni, hogy itt a május megszaporodnak a sajtóban a nyári vakációról szóló híradások. Ki nyári táborokat hirdet, ki ahhoz ad tanácsokat, mit kezdjünk a gyerekkel.

Egy oregoni felmérésben 5348 nyolcadik osztályos diákot kérdeztek meg arról, ismeri-e a fojtogatós játékot, részt vett-e már korábban ilyenben, és ha igen, akkor milyen gyakran.

Sok szempontból nem jó ma nálunk a nők helyzete. Például azért nem jó nőnek lenni, mert alig ülnek nők a parlamentben, és úgy általában a politikai életben is elenyészően kicsi a nők részvétele. De Barbie mindent megold.

Ha azt mondom, „legjobb barát vagy barátnő”, akkor hozzám hasonlóan sokaknak egyetlen név, egy arc ugrik be. Jó eséllyel valamikor jó régről, a gyerekkorból, az óvodából vagy talán az általános iskolából.

Az indonéz vallásügyi miniszter azt javasolja, hogy az új és meglehetősen szigorú pornóellenes törvénybe az is kerüljön be, hogy a miniszoknya is a pornográfia kategóriájába esik, ennél fogva mostantól szigorúan tilos.

Matekórán sokan szó szerint a túlélésre játszanak. De tényleg szó szerint: ilyenkor valami hasonló megy végbe, mint ami az állatok túlélési ösztönének alapját képezi, azaz az agy képtelen logikusan gondolkodni.

A SportGéza oldalon olimpiai bajnokok is mesélnek arról, hogy gyerekként verte őket az edzőjük papuccsal vagy úszódeszkával. Akkor még biztosan nagyon megszenvedték a rajtuk elkövetett sérelmeket, de később...

Mert ezekből az abszolút sikeres, mindenkinél egyformán működő, problémát végleg megoldó, súlycsökkentő csodákból minden évre jut legalább egy. Hol van már a tavalyi acaibogyó, idén, kérem, hormonban utazunk.

Az általános műveltség fogalma elég képlékeny lett az utóbbi időben, és egyre több felől hangsúlyozzák, hogy részét képezi a természettudományos tájékozottság meg a mindennapi gyakorlati ismeretek is.

Kate a való életben egy átlagos 17 éves utahi lány, akinek az az álma, hogy egyszer ünnepelt modell lesz. A virtuális világban viszont egy tizenéves lányokból álló titkos netes társaság vezéralakja.

Gyakran mondjuk, ha valaki tömegnyomás hatására hülyeséget csinál: „És ha valaki azt mondja, ugorj a Dunába, akkor te beleugrasz?” Amire az obligát válasz az, hogy „nem”. Vagy mégsem?

Tükröm, tükröm... A Hófehérkéből idézett mondás manapság valahogy így hangzik: Jútyúb, jútyúb, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken? De ez a tükör nem mond határozott véleményt.

Az amerikai CDC beszámolójában az szerepel, hogy a megesett tizenévesek körülbelül egyharmada azt válaszolta arra a kérdésre, miért nem védekezett, hogy nem hitte, hogy terhes lehet.

A tinik még könnyen megcsúsznak a felelős döntések terén. Illetve sokszor és könnyen győzik meg magukat arról, hogy egy-egy helyzet nem is annyira kockázatos, és egyébként is gondosodtak a megelőzésről.

Szombat és vasárnap kora délután sugározza az RTL Klub az A-HA! című, tinédzsereknek szóló, szexuális ismeretterjesztő animációs sorozat hét epizódját. Start január 7-én 14 órakor.

Egyre több kiskamasz szerzi szexuális ismereteit pornófilmekből, mivel az iskolai felvilágosításból nem sokat tudhatnak meg a téma pozitív aspektusairól, derül ki egy ausztrál kutatásból. 

Egy amerikai orvos igen szokatlan módon kívánja megoldani a gyerekkori elhízás egyáltalán nem elhanyagolható problémáját. Állami gondozásba velük!

Itt van Marc Jacobs vadiúj parfümje, az Oh, Lola!, melyet azonban tilos reklámozni. Legalábbis az angoloknál és legalábbis a mostani hirdetés formájában. Miért is?