Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

hirdetés

legfrissebb cikkek

Ha azt mondom, a nemek közötti megkülönböztetés elleni harc, akkor azt mondod, Svédország. Merthogy a svédek élen járnak abban is, amit angol kifejezéssel „gender equity”-nek neveznek...

Mostanában szinte gombnyomásra dől a panasz és a keserűség mindenkiből, ha csak szóba kerül a gyereknevelés és az anyaság. Arról persze mindenkinek más a véleménye, hogy ennek mi az oka.

Te mire lennél képes be nem teljesült álmaidért? Ha Amerikában tennénk fel ak érdést, sokan rögtön rávágnák: ááá, a gyermekszépségversenyek világa, toddlers and tiaras... 

Még csak pár nappal van mögöttünk az Autizmus Világnapja. Az USA-ban például az egész áprilist az autizmusnak szentelik. Hogy minél többet tudjanak az emberek erről az állapotról, lehetőleg hiteles, megbízható információk alapján.

Hogy pontosan mi történt? Ott állt a gyerek a szoba közepén és két robotot épített éppen. Az egyik Harry, amásik Matthew. Aki akkor játszik vele, ha előbb megöli magát hozzá. Anya, azt hogy kell csinálni?

Képzeljük el , hogy egy kisiskolás vagy kamasz anyukája arról panaszkodik, hogy hiába tudja ő az elveket, hiába tesz meg minden tőle telhetőt, a gyerek nem és nem eszi meg a brokkolit (vagy más zöldséget).

Dél-amerikai szappanoperába illő történet: az ikreket előbb örökbe fogadják, aztán egy titokzatos férfi jelenik meg az örökbefogadást intéző ügynökség irodájánál, a gyerekeket a lépcsőre teszi, majd gyorsan távozik.

Betegség? Ferde hajlam? Bűncselekmény? A vélemények megoszlanak, de sokunknak rögtön a pedofília jut eszébe, ha olyasmit keresünk, aminél nagyobb bűnt nem lehet elkövetni gyermek ellen.

Miközben a szülők igyekeznek olyan nevet találni a gyerekének, ami aztán amolyan „védjegyként” egész életében elkíséri, a nagy igyekezetben sokszor mellélőnek, aztán később bánják a rossz névválasztást.

Élt valahol egy nő, aki nagyon szeretett volna gyereket. Egyszer jó régen, lehetett vagy 19 éves, azt álmodta, hogy születik egy kislánya, akit Reverie-nek hívnak. Na, azóta ez lebegett a szeme előtt.

Egy ikerpár meghalt Idahóban. A halottkém jelentése szerint idegenkezűség nem történt, a háromhetes kisfiúk megfulladtak, miközben szüleikkel a közös családi ágyban aludtak.

Annyit érsz, amennyit a neved ér − állítják (most már sokadszor) − a felmérések és a kutatók. A névválasztás ugyanis sok mindent megszab az életben. pedig nem biztos, hogy ez az ok és az okozat.

Milyen dolog az, hogy a többségnek figyelembe kell venni a kisebbség jogait, főleg ebben a gazdasági helyzetben!? Miért kéne rámpát építeni a kerekesszékeseknek vagy a kismamáknak?

Először valahol az Egyesült Államokban született meg az ötlet: mi lenne, ha a gyerekeket időnként bevinnék az idősek otthonába? Az elképzelést tett követte, s az eredmények magukért beszélnek.

Egy amerikai orvos igen szokatlan módon kívánja megoldani a gyerekkori elhízás egyáltalán nem elhanyagolható problémáját. Állami gondozásba velük!

A szülés után a kórházban kapott „kezdőcsomag”sok mindent tartalmazhat a pelenkától a babaolajig. De mostantól egyvalamit biztosan nem: ajándék tápszert az újszülöttnek.

A két évvel ezelőtt nagy port felvert nyolcas ikerszülés kapcsán bevont működési engedélyéért folyamodik a beültetést végző dr. Michael Kamrava. Döntés a napokban várható.

A francia államelnök, Nicolas Sarkozy a szoptatást nemes egyszerűséggel „rabszolgasorsnak” minősítette. Szerinte a szoptatás szuper dolog, mert nem az apának kell felkelnie az éhes gyerekhez.