Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

hirdetés

legfrissebb cikkek

Ha igaza lesz a Berkeley kutatóinak, akkor a jövőben talán nem lesz szükség gyógyszerekre a mellrák gyógyításához. A most közzétett új módszerrel fizikai erőbehatással pusztítják a ráksejteket.

Azt gondolhatnánk, hogy amikor valaki szülővé válik, akkor többségében tudatosabban is kezd élni, mint korábban. Például az egészséges étkezés terén, hiszen nem mindegy, milyen példát lát maga előtt a gyerek.

Amikor nők egymás között beszélgetnek, akkor általában már a harmadik mondatban arra kanyarodik a szó, hogy „és mondd, drágám, te hogy tudod összeegyeztetni a munkát a családdal?”.

Ma már közismert szimbólum a mellrák elleni küzdelem rózsaszín szalagja.Közömbösek nem lehetünk, hiszen nők vagyunk, ergo potenciális jövőbeni áldozatok.
S közben valamiről nem beszélünk.

Sok szempontból nem jó ma nálunk a nők helyzete. Például azért nem jó nőnek lenni, mert alig ülnek nők a parlamentben, és úgy általában a politikai életben is elenyészően kicsi a nők részvétele. De Barbie mindent megold.

Az indonéz vallásügyi miniszter azt javasolja, hogy az új és meglehetősen szigorú pornóellenes törvénybe az is kerüljön be, hogy a miniszoknya is a pornográfia kategóriájába esik, ennél fogva mostantól szigorúan tilos.

Mert ezekből az abszolút sikeres, mindenkinél egyformán működő, problémát végleg megoldó, súlycsökkentő csodákból minden évre jut legalább egy. Hol van már a tavalyi acaibogyó, idén, kérem, hormonban utazunk.

Vannak olyan napok, amikor az ember már délelőtt tíz körül megállapítja, hogy na, ma kár volt felkelni. A tudományos álláspont szerint ilyenkor az anyának megeresztett telefon a leghatásosabb, a hatás kulcsa az oxitocin.

Kevesen tudják, hogy az év melyik napján ünneplik a legtöbben a születésnapjukat szerte a világban. Nos, ez a nap szeptember tizenhatodika. Hogy miért pont ez? Egy kis matematika következik.

A világ számos pontján, így például Kínában is egyre inkább dívik a lágymagzatok elabortálásának "divatja". A mesterséegs nemi szelekció máris a természetes arányok torzulását eredményezte.

Ha hihetünk a híreknek, akkor a készülő új munkatörvénykönyv életbe lépése után talán nem kell majd szoronganiuk munkahelyük elvesztése miatt azon anyáknak, akik otthon maradnak beteg gyermekükkel.

Vannak, akik mindenben a rosszat látják, mindenhol bajt szimatolnak, ők az örök pesszimisták. Az tán vannak az örök optimisták. A pohár pontosan felénél van a víz szintje. Félig üres vagy félig tele van?

Többek között a családhoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás javítása a célja az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó pályázatnak. A határidő: 2011. november 18.

A kormány megadóztatná az egészségtelen élelmiszereket, köztük a hamburgereket és idítőitalokat. A gyártók tiltakoznak, és attól félnek, hogy az intézkedés nyomán munkahelyek szűnnének meg az ágazatban.

Régóta tudjuk, hogy egyre inkább alábbhagy a házasodási kedv. Az alternatív együttélési formák, főleg az élettársi kapcsolatok népszerűsége tapasztalható, ám ez sem kompenzálja az elmaradt házasságkötéseket.

A közelmúltban öt gyermek élete múlt azon, hogy szüleik elvégezték a Léghajó Program gyermek-elsősegély tanfolyamát, így ismerték és alkalmazni tudták a helyzetnek megfelelő újraélesztési technikát. 

A szoptatás előnyös azoknak a nőknek, akiknek gyermekkorukban rákjuk volt, mivel a szoptatás csökkenti a három leggyakoribb késői hatást: a csontritkulást, a metabolikus szindrómát és újabb daganat kialakulását.

Hazánk mindig is előkelő helyen állt az alkoholizmus elterjedését felmérő statisztikákban. A riasztó adatok azt is jelentik, hogy sok gyerek nő fel olyan családban, ahol az egyik vagy éppen mindkét szülő függő.