Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Minél több könyv, annál nagyobb bizonytalanság

A könyvek és a túlzott elvárások

Miért van az, hogy mostanában szinte gombnyomásra dől a panasz és a keserűség mindenkiből, ha csak szóba kerül a gyereknevelés és az anyaság? Arról persze mindenkinek más a véleménye, hogy ennek mi az oka.

Abban viszont nagyjából mindenki egyetért, hogy nem mondvacsinált jelenségről van szó. Hogy az örök panaszkodás mennyiben jogos – nos, e téma mentén megint csak élesen különválnak a frontvonalak.

tanácstalan anyaElég sokan vannak, akik szerint fontos szerepe van az örök elégedetlenség − és elégtelenség − érzésében a túlzott elvárásoknak, melyekkel mostanában talán jobban bombázzák a nőket, mint korábban. Bombázzák mások őket, bombázzák ők egymást és bombázzák ők saját magukat. Vagy az is lehet, hogy most sem rosszabb a helyzet, mint mondjuk évvel ezelőtt, de míg korábban ezek megvitatása a játszótér vagy az óvodai öltöző jól behatárolt körén belül maradt, addig az internet útján szélesebb tömegekhez eljut – és egyszersmind azt a felhangot kölcsönzi a kérdésnek, mintha az örökös nyígás általános, mindenkit szükségképpen érintő probléma lenne. Szinte már elvárássá nőtte ki magát. Manapság már az a gyanús, ha valaki úgy nagyjából elégedett a maga kis világával.

A teljes cikket itt olvashatja.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!