Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Egészséges ételek és fejfájás

Ezt eszed, mert én azt mondtam!

Képzeljük el azt az – egyébként teljesen valószínűtlen – esetet, hogy egy kisiskolás vagy kamasz anyukája arról panaszkodik, hogy hiába tudja ő az elveket, hiába tesz meg minden tőle telhetőt, a kétszer kettő nem mindig négy, a gyerek nem és nem eszi meg a brokkolit (vagy más zöldséget).

Na, tanácsokban és bezzegelésben ilyenkor sosincs hiány. Mert az én gyerekem csak sárgarépát rágcsál, ha édességre vágyik. Csoki? Na, hát arról azt se tudja, mi az. De ha mégis, akkor úúúúútálja, csak a répa és a répa. És hány éves a gyerek? Jaaaa, hogy még csak négy? Akkor térjünk vissza a kérdésre úgy öt év múlva, amikor már nem lesz kénytelen az otthoni hűtő tartalmára fanyalodni.

Nekik ajánlom az alábbi blogbejegyzést, ami ráadásul egy gyermekorvos anyukától, Claire McCarthytól származik. Pont a címe miatt akadt meg rajta a szemem: „A fiam rettenetes étrenden van”. Ráadásul gyermekorvos, mégsem tudja a tutit? Mi a szösz? És innentől szó szerinti idézetek következnek.

„Gyermekorvosként rá kellett döbbennem, hogy 6 éves kisfiam rettenetes étrenden kénytelen élni. Nos, nem annyira rettenetesen rettenetes. Mert nem csipszen és cukros üdítőkön él. De szembetűnően hiányoznak belőle azok a dolgok, amiket orvosként én magam javaslok a szülőknek beépíteni a gyerek étrendjébe, úgymint gyümölcsök, zöldségek, zsírszegény tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonafélék. Az az igazság, hogy nem rajtam múlt, hogy ezek kimaradtak.”

A teljes cikket itt olvashatja.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!