Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

"Pénzem nincs, de tejem van"

Harminc nő ad anyatejet két gyereknek

A mese úgy kezdődik, hogy élt valahol egy nő, aki nagyon szeretett volna gyereket. Egyszer jó régen, lehetett vagy 19 éves, azt álmodta, hogy születik egy kislánya, akit Reverie-nek hívnak. Na, azóta ez lebegett a szeme előtt.

Tíz évvel ezelőtt meg is találta hozzá a megfelelő férfit. Próbálkozott és várt, megint próbálkozott és megint vár, semmi. Így telt el hét év. Mígnem 44 éves korára meddőségi kezelések után, donor petesejt segítségével tavaly novemberben megtörtént a csoda: ikrei születtek, az egyiket Reverie-nek nevezték el (mi másnak?), a másikat Jacksonnak. A csoda azonban csak pontosan négy és fél óráig tartott, az anya, Michal ugyanis a programcsászár után néhány órával meghalt.

És itt léptek be a képbe az anya barátai és azok barátai, no meg a barátok barátainak barátai: a most pár hónapos ikreknek így egy nagyjából harmincfős csoport ad több-kevesebb rendszerességgel tejet. Így lehet az, hogy az ikrek még most is 80 százalékban anyatejet kapnak, és csak éjszakára jut egy kis tápszer.

Az egész akciót egy Jessica Provenz nevű nő koordinálja, aki ugyancsak szoptatja saját gyerekét. „Amikor megtörtént a tragédia, elgondolkodtam, mit tehetnék. Ha lenne egy vagon pénzem, akkor odaadnám nekik, de sajnos pénz dolgában én sem állok túl jól” − mondta el a The Wall Street Journalnak.

Jessica persze nem tud olyanfajta alapos szűrést végezni az anyatejadományozók körében, mint teszi azt egy anyatejgyűjtő állomás.

A teljes cikket itt olvashatja.


(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!