Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

A szerencsétlen névválasztás átka

Nem ér a nevem! - a jó és rossz nevekről

Annyit érsz, amennyit a neved ér − állítják (most már sokadszor) − a felmérések és a kutatók. A névválasztás ugyanis sok mindent megszab az életben. pedig nem biztos, hogy ez az ok és az okozat.

Most éppen egy európai randioldal felmérése alapján jutottak arra az – egyáltalán nem forradalmi – felismerésre, hogy a nevünk és későbbi sorsunk között összefüggés van. A szerencsétlen névválasztás ugyanis rombolja az önbecsülést, károsítja a szociális képességeket, valamint a társ- és párkapcsolatokat, és a furcsa nevű gyerekekből később nagyobb arányban válik dohányos, és több az aluliskolázott is.

Valószínűleg van összefüggés, annál is inkább, mert már sokszor bizonyították, ezért lehet benne valami. De túl sokszor esünk abba a hibába, hogy a kapcsolatot automatikusan ok-okozati kapcsolatként értékeljük. Ne tegyük. Hogy miért?

Ha a teljes cikket szeretné olvasni, itt megteheti.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!