Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Nem változtatunk a szokásainkon

Ha gyerekem lesz, új életem is lesz

Azt gondolhatnánk, hogy amikor valaki szülővé válik, akkor többségében felelősebben és tudatosabban is kezd élni, mint korábban. Például az egészséges étkezés terén, hiszen nem mindegy, milyen példát lát maga előtt a gyerek.

Egy vizsgálat szerint azonban ez egyáltalán nincs így.

„Azt tapasztaltuk, hogy a szülővé válás – annak dacára, hogy sokszor az anyagi helyzet romlásával jár, illetve a rendelkezésre álló időbe több mindennek kell beleférnie – nem befolyásolja rossz irányban a felnőtt családtagok étkezési szokásait. Más részről viszont nem is eredményez jelentősebb javulást, noha a táplálkozás-tudományi szakemberek ezt feltételezték – mondta el a vizsgálattal kapcsolatban Helena H. Laroche, az iowai egyetem kutatója. – Sőt a kisgyermekes szülők inkább gyermektelen társaik után kullognak, már ami a telített zsírsavak bevitelének csökkentését illet, és táplálkozásuk összességében továbbra is egészségtelen.”

A kutatásban a Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA) vizsgálat 2563 résztvevője esetében elemezték az étrend összetételét. A vizsgálat célja végeredményben az volt, hogy több kutatóközpont bevonásával azonosítsák a szívkoszorúerek betegségeire hajlamosító tényezőket.

A teljes cikket itt olvashatja.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!