Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Egyensúly a munka és a gyerek között?

Amikor nők egymás között beszélgetnek, akkor általában már a harmadik mondatban arra kanyarodik a szó, hogy „és mondd, drágám, te hogy tudod összeegyeztetni a munkát a családdal?”.

Meg kell találni az egyensúlyt a kettő között – vágják rá sokan az obligát választ. Egyensúly a hivatás és a férj-gyerek között? Nos, egyesek szerint ez valami olyasmi, ami egyáltalán nem is létezik.

Ezt Sheryl Sandberg állítja, aki a Facebook egyik vezető beosztású munkatársa, nem mellesleg kétgyerekes anya. 

„Nem létezik olyan, hogy egyensúly a hivatás és a család között. Van a munka és van a magánélet, egyensúly pedig nincs. A legfontosabb – és ezt már százszor elmondtam és még százszor el fogom ismételni a jövőben −, hogy ha házasságra adod a fejed, akkor ezt a megfelelő férfival tedd, alapos mérlegelést követően. De még jobb, ha egy másik nővel kötöd össze az életed, hiszen a tudományos adatok is azt jelzik, hogy két nő között sokkal jobban megvalósul az otthoni munkamegosztás, mint a hagyományos egy férfi-egy nő felállásban.

A teljes cikket itt olvashatja.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!