Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

A mellrákról már tudunk, de mi lesz a szívünkkel?

Végy piros ruhát a női szívekért

Ma már közismert szimbólum a mellrák elleni küzdelem rózsaszín szalagja.Közömbösek nem lehetünk, hiszen nők vagyunk, ergo potenciális jövőbeni áldozatok.
S közben valamiről, valami sokkal súlyosabb dologról nem beszélünk.

S közben valamiről, valami sokkal súlyosabb dologról nem beszélünk, legalábbis ezt állítja az egyesült államokbeli dr. Noel Bairey Merz.

Szerinte a jól sikerült kampány következtében egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy mellünket megőrizhetjük, de mi lesz a szívünkkel?

“Valamiért az ötvenes-hatvanas években az terjedt el, hogy a szív- és keringési betegségek tipikusan a férfiakat érintik. Az infarktusról úgy tanultuk, hogy az férfibetegség. És bár a statisztikákból tisztán látszik, hogy ez igazából sosem volt igaz, de különösen a nyolcvanas évek óta nem az, mégis makacsul tartja magát ez a közhiedelem. A dologból nem hagyhatom ki sajnos a politikát, mert úgy tűnik, valamiért az a (társadalmi) érdek áll fenn, hogy jobb, ha ezt a nézetet nem bolygatjuk, és nem áruljuk el, hogy a nők első számú gyilkosa a szívinfarktus”.

A teljes cikket itt olvashatja.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!