Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Szeptember 16-án születnek a legtöbben

Év végi hajrá van a hálószobában

Kevesen tudják, hogy az év melyik napján ünneplik a legtöbben a születésnapjukat szerte a világban. Nos, ez a nap szeptember tizenhatodika. Hogy miért pont ez?

Kis fejszámolással bárki könnyen kiszámíthatja, hogy szeptember közepe táján éppen kilenc hónappal vagyunk az év végi ünnepek után. A Daily Beast által idézett felmérés szerint bár a karácsony és szilveszter közötti körülbelül két hét az év nagyjából 4-5 százalékát teszi ki, az összes terhesség 9 százaléka fogan ebben az időszakban. Az okokat keresve a kutatók arra jutottak, hogy a kivételesen felfokozott szexuális vágyban fontos szerepet játszik az évszak és a hőmérséklet, ráadásul a hideg napok és a hosszú esték a lakásba kényszerítik a párokat, ahol magától értetődően adódik a hálószoba mint az egyik kellemes időtöltés helyszíne. Emellett persze nagyban közrejátszik az is, hogy a december a partik, céges bulik és egyéb társasági rendezvények egyik kiemelt időszaka. És persze a házibuliké is.

A teljes cikket itt olvashatja.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!