Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Anyák idős korban

Kismama legyek vagy nagymama?

Mostanában már nem számít ritkaságnak, ha egy nőnek negyven, sőt ötven felett születik meg első gyereke. A tudomány manapság csodákra képes, már évek óta „nyugdíjban” lévő petefészkeket képes újra munkára serkenteni...

...nem is szólva a különféle hormonokról, donorpetesejtekről és -spermiumokról és egyebekről.

idős anyaSokféle oka lehet annak, ha valaki ilyen sokáig halogatja a gyermekvállalást: ilyen ok lehet, hogy inkább a szakmai előrejutásukra összpontosítanak, nincs meg a gyermek felneveléséhez szükséges anyagi háttér vagy még nem találták meg a megfelelő partnert. Arról viszont kevesebbet beszélünk, hogy bár szép és jó, hogy a tudomány sok mindent képes megoldani, de a késői szülést segítő lehetőségek széles tárháza nem ringat-e bennünket hamis biztonságérzetbe? Sokan szerintem valahogy úgy képzelik, hogy most még nem alkalmas, még most sem alkalmas és még most sem… aztán mikor elérkezett látják az időt, akkor arra számítanak, hogy most aztán pikkpakk teherbe esnek. Mert megérdemlem… És mert hiszen mire való a tudomány és mire valók az orvosok, ha még ezt sem tudják megoldani?

A teljes cikket itt olvashatja.

(forrás: nőStények)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!