Sok helyen tilos dohányozni április elsejétől. Pontosabban január elsejétől, de az első három hónapot türelmi időnek tekintették, ezért eddig nem bírságoltak. A három hónap viszont március végén lejárt.

Orvos-magyar szótár

Orvosi témájú szövegeket olvasva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy "ez bizony nekem kínaiul van", de gyakorlatilag bárhol szembe jöhet velünk egy idegenül hangzó orvosi szó. Pedig az orvosi szaknyelv szavai nem kínai, hanem latin vagy görög eredetűek. 

Szemétbe vagy bankba vele

Köldökzsinór-vér: mit csináljak vele?

A múltkor azt kérdezte tőlem valaki, mit csináljanak a köldökzsinórvérrel: kérjék-e a megőrzését, és ha igen, akkor mekkora az esélye, hogy az erre áldozott pénz később "megtérül".

Elöljáróban azt érdemes tudni, hogy a köldökzsinórvér bankolásának három alapvető formája van. Az első és egyben legfontosabb forma az úgynevezett közösségi bank. A neve alapján nem nehéz kitalálni, miről is van szó: valami olyasmiről, mint a nálunk is működő vérellátó szolgálat, azaz a szülések során a köldökzsinórvért minden esetben központilag leveszik és tárolják, aztán akinek szüksége van rá, az kaphat belőle – függetlenül attól, hogy ő maga vagy valamelyik családtagja konkrétan rakott-e be „betétet” a bankba, és függetlenül attól, mennyire gazdag az a bankbetétje, amin nem köldökzsinórt, hanem pénzt őriz. Na, ez kell nekünk – mondhatnánk. Nos, ilyen bank sok helyen működik a világban. Nálunk pont nem – de erről később még lesz szó.

A teljes cikket itt olvashatja.

(forrás: NőBlog)
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!